Házon belül be tudom állítani a Google Adwords kampányokat?

2017.05.16

Igen, az Adwords alap beállításait könnyedén be lehet állítani. Viszont az alap beállítás nem elég egy jól működő kampányhoz, mivel folyamatosan erősödik a verseny.

Nagyon fontos az, hogy a kampányaid hozzáértő kezelje! Mivel az Adwords hirdetés nagyon drága is tud lenni, ezért egy rosszul beállított fiók akár csődbe is vihet. Ha ezen próbálsz spórolni, akkor 3 dolog történhet:

1. dogol: ( Ez a legjobb, de ritka kb 200-300 fiókból ha 1 ilyen létezik)
Profin van beállítva, naprakész, minden kampányban a legfrissebb, legjobb beállítások vannak alkalmazva és sűrűn kell szüneteltetni a kampányokat, mert nem győződ kapacitással. Ebben az esetben nincs szükséged Google Adwords kampánykezelőre!

2. dolog: ( Mondhatni, hogy a tapasztalatlan fiókbeállítók kampányainak a 70%-a ide tartozik.)
Szörnyen veszteséges beállítások vannak beállítva és minden egyes kattintás csak a pénzt égeti. Van olyan ügyfelem aki előttem 1 vásárlón keresett 1.500-2.000Ft-ot, de a konverziós költsége 33.000Ft volt. (Most 4.500Ft-ot keres vásárlásonként és egy konverzióért 1800Ft-ot fizet) (*2017.05.16 előtti 30 napos eredmény)
Ezek az emberek hamar rájönnek, hogy kidobott pénz amit csinálnak és szakemberhez fordulnak, akik a tapasztalatuknak köszönhetően nyereségesen be tudják állítani a Google Adwords kampányokat.

3. dolog ami történhet: (Legrosszabbat hagytam utoljára)
Ha jól van beállítva a kampány, nyereséget is hoz, de nem eleget! Ilyenkor az történik, hogy fut-fut az Adwords kampány, hónap végén kis pluszba vagy, így nem gondolkozol el azon, hogy felkérj egy szakembert, viszont nem hoz elég ügyfelet ahoz, hogy tovább tudj fejlődni. Majd a versenytársak lehagynak. Hosszú távon ez is csődbe vihet!

Mezei János (NetAdwords.hu) tanácsa:
Mielőtt elkezdenél Adwords kampányokat futtatni mindenképpen konzultálj egy hozzáértő személlyel, válasz olyan Adwords specialistát, akit fizetett hirdetésen keresztül találsz meg!