Mezei János bemutatkozása

2017.03.01

Ki áll a NetAdwords mögött?

Mezei Jánosnak hívnak. 2015-ben indítottam a vállalkozásom (mellékállásban). Egy fő célom volt, hogy a FIX fizetésem mellé keressek egy kis "spórpénzt".

Kicsit zökkenősen indultam, ugyanis elkészítettem a teljes üzleti tervet, majd röviddel az indulás után a terveim, elképzelésem dobtam a kukába. 
Üzleti tervemben pénzügyi és marketing tanácsadóként építettem fel a karrierem, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ezt nem lehet a főállás mellett csinálni. Nem lenne időm ügyfelekkel találkozni. Ekkor döntöttem úgy-hogy újabb lehetőségek után nézek.

Miért pont a marketing?

Tudni kell rólam, hogy kisgyerekként mindig is vállalkozó akartam lenni. Ezen belül is bolttulajdonos. (családi mintára). Gondoljatok csak bele. Gyerek fejjel tervezgettem a NAGY ÁLMOM... Vicces lehettem. De valójában ennek nincs köze a marketinghez. Most jön a csattanó.

Ismétlem gyerek fejjel nem azon járt az agyam, hogy a boltomban mit fogok értékesíteni (havi szinten változott a termékkínálat), hanem az, hogy, hogy fogom reklámozni. Milyen szórólapok, milyen partnerségi szerződések, milyen kedvezményeket fogok adni a vásárlóimnak, stb... Akkor még nem akartam facebook-al reklámozni, ugyanis akkor még nem létezett. 8-)

Vicces, hogy mikor elkezdtem a vállalkozáson gondolkodni, akkor esett le, hogy engem egyáltalán nem érdekel a bolt tulajdonosi szerep. Ekkor határoztam el, hogy marketinges leszek.

Bátran elmondhatom, hogy gyerekkori álmom vált valóra, hisz azzal foglalkozhatok amit mindig is szerettem volna.